“Emmarcar la ciutat porosa”, dilluns 26 a les 7 a l’Aliança Francesa

El proper dilluns 26 de març a les 7 del vespre tindrà lloc la primera d’una sèrie de xerrades i debats que tenen per finalitat repensar el futur d’alguns dels espais abandonats o infrautilitzats de la ciutat.

En aquesta primera sessió, volem plantejar quin pot ser el paper de l’art urbà a l’hora de representar, analitzar i transformar aquests espais. Per aquest motiu, comptem amb la participació d’alguns artistes que, des de disciplines i orientacions artístiques diverses, ens mostraran algunes experiències concretes que ens poden ajudar en aquesta direcció:

– Gaby Farrage (Bruit du Frigo). L’entitat “Bruit du frigo” (el soroll de la nevera)  és “un híbrid entre una oficina de disseny urbà, la creació col · lectiva i l’estructura de l’educació pública, que es dedica a l’estudi i l’acció sobre la ciutat i el territori habitat, a través d’enfocaments participatius, artístics i culturals”. Se situen doncs a la cruïlla entre el territori, l’art i la gent, desenvolupant projectes que ofereixen alternatives per imaginar i fabricar el lloc on vivim amb la participació de totes les parts interessades.


– Ramon Puig (Werens). En el seu manifest de presentació Werens diu que “pintar graffiti és la millor manera d’acostar l’art a tothom, de col·laborar fent del món un lloc més agradable, intentant contrarestar l’absurd pensament dels que prefereixen les ciutat grises, buides i sense vida.” Òbviament, per aquesta mirada i pel seu projecte Florsss! no podia faltar a aquesta taula.

– Joan Vila-Puig (Sitesize). El col·lectiu Sitesize es defineix com a “plataforma de treball que te per objectiu generar instruments de coneixement crític basats en formes col·lectives de pensament i acció, amb la finalitat de generar espais de diàleg i possar en marxa processos d’acció/creació colaborativa.” El seu context de treball es l’àmbit local com espai privilegiat d’experimentació i proposició. Actualment estan desenvolupant el Taller El Jardí de l’amistat per la memòria i recuperació d’un jardí comunitari.

Ells tres seran els encarregats de conduir una sessió que té per objectiu destacar que la solució al problema de l’abandonament urbà no pot ser només una solució tècnica, sinó que ha de mobilitzar tots els recursos de l’art.

Us hi esperem!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Llicència